RDW’ers strijden om eerste ‘Champions League of Innovation’

https://samenwerkingnoord.nl/nieuws/video-hoogwaardige-innovatiewedstrijd-bij-rdw/

RDW’ers strijden om eerste ‘Champions League of Innovation’

Op 16 en 17 januari streden zo’n 75 RDW-medewerkers  in 11 teams in de zogenaamde ‘Champions League of Innovation’ om een grote beker én de kans om het winnende idee uit te voeren. Het gaat om een nieuwe wedstrijd binnen de divisie ICT, met als doel om intern aandacht te besteden aan het belang van continu veranderen en innoveren.

 

De teams werkten twee dagen aan een prototype of een demo van een innovatief product of proces. Zij werden door een jury bevraagd op onder andere waarde creatie, creativiteit, vernieuwing en haalbaarheid. De deelnemers presenteerden onder meer nieuwe concepten op het gebied van huisvesting, ICT, control, maar ook op het vlak van dienstverlening naar burgers.

De winnaar van de innovatiewedstrijd werd het team Datamantsjes. Het team heeft gewerkt aan de ontwikkeling van een app genaamd IRMA (Intelligente RDW Medewerker Assistent).  Met behulp van deze app kan een keurmeester bij de inspectie van een voertuig (APK) via gesproken tekst technische informatie over het voertuig opvragen bij RDW. Het team krijgt tijd en geld om het idee verder te ontwikkelen en ook echt te implementeren.

Tijdens de tweedaagse zijn filmopnames gemaakt die verwerkt zijn in een aftermovie (zie onderaan dit bericht). Hierin wordt de kijker meegenomen in het verloop van de wedstrijd en ervaren zij de sfeer, samenwerking en enthousiasme binnen de teams. De organisatie kijkt nu naar de mogelijkheden om het evenement ook uit te breiden naar de andere RDW-divisies en wellicht zelfs daarbuiten.

Meer weten over (de organisatie van) deze innovatiewedstrijd ? Stuur dan een e-mail naar Jasmin Hadzihasanvic, IT Portofoliomanager bij RDW-ICT

 

 

Werkgevers kunnen zich abonneren op ons platform om hun innovatie portfolio, innovatienieuws en vacatures te delen met stakeholders en innovatieprofessionals.

Copyright ©  2021 Concept Innovation

Inloggen

Log in met LinkedIn
Of log handmatig in

Inloggen Mislukt

Registreren

|

Wachtwoord vergeten?

Nieuwsbrief ontvangen?

Laat je gegevens hier achter en we houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!