NPO biedt overzicht innovatie projecten

NPO biedt overzicht innovatie projecten

Op innovatie.npo.nl is te zien aan welke innovatieve projecten er nu bij de Publieke Omroep. wordt gewerkt. De website is toegankelijk voor iedereen en geeft inzicht in het proces en de vele innoverende projecten van de verschillende omroepen. Ook is op de site de actuele innovatieagenda te vinden.

Innovatieagenda 2020

De afdeling NPO Innovatie is in mei 2019 opgericht om de samenwerking tussen omroepen, start-ups en NPO op het gebied van innovatie en technologie te bevorderen. De projecten die NPO Innovatie faciliteert, zijn in lijn met de daarvoor opgestelde innovatieagenda. De afgelopen weken is er door NPO en de omroepen samen gewerkt aan de innovatieagenda voor komend jaar. Deze agenda is inmiddels samengesteld en is ook op de website te vinden.

Projecten

Smart Speakers, Artificial Intelligence, immersiviteit en interactieve video zijn thema’s waarbinnen de huidige innovatieprojecten vallen. Een voorbeeld hiervan is de door de VPRO georganiseerde internationale competitie ‘AI Songfestival’, waarin met behulp van artificiële intelligentie een ‘perfect’ Songfestival-nummer wordt geschreven. De NTR onderzoekt of de educatieve content van Het Klokhuis een waardevolle rol kan spelen op het jongerenplatform TikTok. BNNVARA geeft samen met Kinderen voor Kinderen dansles via de Smart Speaker en de EO maakt de impact van huiselijk geweld zichtbaar aan de hand van Augmented Reality. Ook is er de ‘Ben jij de slimste?’-voice-action van KRO-NCRV, waarmee je aan de keukentafel de bekende quiz kunt spelen. Deze is inmiddels genomineerd voor een Spin Award.

Werkgevers kunnen zich abonneren op ons platform om hun innovatie portfolio, innovatienieuws en vacatures te delen met stakeholders en innovatieprofessionals.

Copyright ©  2021 Concept Innovation

Inloggen

Log in met LinkedIn
Of log handmatig in

Inloggen Mislukt

Registreren

|

Wachtwoord vergeten?

Nieuwsbrief ontvangen?

Laat je gegevens hier achter en we houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!